Община Сливен ще получи безвъзмездно сградата на бившето Средно професионално

...
Община Сливен ще получи безвъзмездно сградата на бившето Средно професионално
Коментари Харесай

Местят 6 училище в сградата на бившия автотехникум, за да се осигури обучение в една смяна

Община Сливен ще получи безплатно постройката на бившето Средно професионално техническо учебно заведение по автотранспорт. Тя ще бъде предоставена за потребностите на Основно учебно заведение „ Братя Миладинови “. Това ще разреши на най-голямото учебно заведение в общината и в Сливенска област да обезпечи едносменен режим на образование на учениците, оповестиха от общинския пресцентър.
На съвещание тази седмица държавното управление разгласи парцела от обществена в частна държавна благосъстоятелност и взе решение да го трансферира в благосъстоятелност на Общината. Искането бе изпратено след решение на Общинския съвет от 23 февруари м.г. по предложение на кмета Стефан Радев, подкрепено от Началника на РУО и Областния шеф.
Сградата на бившето СПТУА с прилежащия терен от 34 921 кв.м се намира на бул. „ Цар Симеон “ 61. Тя не се употребява и е с отпаднало предопределение. Предстоят процедури за прехвърлянето на собствеността.
ОУ „ Братя Миладинови “ е единственото главно учебно заведение в общината, което към момента организира просветителния развой на две смени. Съществуващият сграден фонд е непълен, липсва и опция за разширението му, с цел да се вкара полудневен режим на образование. Към момента в учебното заведение се образоват 1336 възпитаници, заяви шефът Митко Митев. Намеренията са децата от началния стадий да продължат да учат в досегашната постройка, а учениците от 5 до 7 клас да организират занятията в спомагателната.
Едносменният режим е наложителен според Закона за учебното и предучилищното обучение и пар.6 от Преходните и заключителни разпореждания на Наредба №10 за организация на дейностите в учебното обучение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР