Община Сливен създаде платформа „Аз съм доброволец в Сливен“. Тя

...
Община Сливен създаде платформа „Аз съм доброволец в Сливен“. Тя
Коментари Харесай

Платформа за доброволци пуснаха от община Сливен

Община Сливен сътвори платформа „ Аз съм доброволец в Сливен “. Тя се инициира от кмета Стефан Радев по отношение на епидемията от COVID-19 и зараждащата нужда от доброволци или фрагменти за заменяне, както и оказване на спомагателна помощ в лечебни заведения, детски градини, обществени центрове и други Могат да се включат медицински и немедицински лица.

В платформата всеки искащ може да се записва като доброволец или работещ по заменяне и при нужда да окаже подпомагане за избран интервал от време:

- Лечебни заведения – единствено за медицински лица

- Лечебни заведения – санитари и други немедицински действия

- Социални центрове

- Детски градини

- В сферата на образованието

- Общински спешен щаб и проведени от него действия – стерилизация на обекти, организация за придвижване на сериозни места и други

- Специалисти от други сфери

Всеки претендент би трябвало да попълни информация, която да ориентира платформата в какви случаи може да се употребяват неговите умения. Единствено упълномощено от Община Сливен лице има достъп до данните и опция да дефинира нуждата от доброволци, които да насочва към избрани действия.

Целта на платформата е централизирано събиране на данни за доброволците на територията на община Сливен. В невижданата обстановка, в която се намира целият свят, е мъчно за всички, само че най-много медиците, които са на първа линия и месеци наред упражняват специалността си в необикновени и тежки условия. Нужда от поддръжка имат и обществени центрове, детски градини и други структури. Изборът да бъдеш доброволец е персонален и надълбоко човечен акт. Всеки, който желае да бъде в помощ на обществото, може да се записва в платформата


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР