Община Сливен няма да връща близо 1,7 млн.лева по втория

...
Община Сливен няма да връща близо 1,7 млн.лева по втория
Коментари Харесай

Окончателно: Сливен няма да връща 1,7 млн.лева за втория етап на водния цикъл

Община Сливен няма да връща близо 1,7 млн.лева по втория стадий на водния цикъл на града, оповестиха от общинската администрация. Сумата бе дължима като финансова глоба по европейския план, наложена от Министерството на околната среда и водите по контракт от 2013 година.

Общината апелира корекцията пред Административния съд в Стара Загора, който през октомври м.г. се произнесе в нейна изгода. Министерство на околната среда и водите апелира решението и по този начин делото влезе във Върховния административен съд, който като последна инстанция удостовери решението на старозагорските съдии. Решението е дефинитивно.

Съдебната борба за разходването на средства по водния цикъл на Сливен обаче не е завършила. Министерство на околната среда и водите наложи финансова промяна в размер на 4 млн.лева и за първия воден цикъл, изпълняван в интервала от 2008 до 2010 година, споделиха още от общинската администрация. Министерството си търси парите посредством органите на Национална агенция за приходите, за събиране на средствата. От данъчното постановиха запор на общинските сметки през предходната есен, а общината оспори, че дължи сумата. По иск на Национална агенция за приходите бе формирано дело, което на първа инстанция, в Окръжния съд в Сливен, приключи с 1:0 за общината, защото делото бе прекъснато. Определението обаче е обжалвано от Национална агенция за приходите пред Бургаския апелативен съд, който занапред ще се произнесе.

На фотографията: Голямото копане за реконструкцията на “Вик”-мрежата в Сливен бе осъществено преди години. Но към този момент трети кметски мандат не престават правосъдните саги, свързани с него.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР