Община Сливен е финансово стабилна, което е предпоставка за по-добро

...
Община Сливен е финансово стабилна, което е предпоставка за по-добро
Коментари Харесай

Георги Стоянов: Финансовата стабилност на Община Сливен дава възможност за по-добро планиране и реализиране на проектите

Община Сливен е финансово постоянна, което е причина за по-добро обмисляне и осъществяване на плановете, които са поети като задължения и по които към този момент се работи, макар провокациите, пред които беше изправена локалната власт през последните две години. Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в локалния парламент и общински консултант от ГЕРБ Георги Стоянов.

По време на днешното постоянно съвещание на Общинския съвет, когато бе гласуван бюджетът на община Сливен, Георги Стоянов съобщи, че годишния бюджет за 2023г. се приема четири месеца преди края на годината и значително дейностите, които са заложени в него, са изпълнени и признати при започване на годината със характерните планове по преходния закон.

Гласуваният през днешния ден бюджет е близо 200 милиона лева В съпоставяне с плануваните доходи в началният бюджет за 2022 година, те се усилват с 22,7 на 100, сподели Стоянов. Приходите за финансиране на делегираните от страната действия са 122 623 439 лева Общинските доходи са над 66 млн. лева при проект за 2022 година от 51 млн. лева Средствата за финансови разноски са малко над 43 133 256 лева Средствата са употребявани за създаване на физкултурни салони за ППМГ „ Добри Чинтулов “ и ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “, уголемение на ОУ " Паисий Хилендарски " в с. Тополчане, създаване на улично осветяване в кв. „ Клуцохор “, планиране и създаване на кръгово кръстовище на булевардите „ Панайот Хитов “ и „ Стефан Стамболов “, водоснабдяване на Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Кироолу “ и други. Извършвани са настоящи поправки на здравни служби, читалища и клубове, детски и спортни площадки, детски градини.

С приемането на бюджета ще се усилят със задна дата, от 1 януари 2023 година, заплатите на работещите в детски, обществени, здравни и образователни заведения, общински предприятия и администрация. „ От 1 януари тази година на общините беше неразрешено да усилват заплатите в бюджетната сфера, до момента в който не одобряват бюджета “, изясни Георги Стоянов.

Той бе безапелационен, че финансовата непоклатимост на Община Сливен дава опция за по-добро обмисляне и осъществяване на планове за идващите четири години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР