Община Сливен е една от 165-те общини с одобрени за

...
Община Сливен е една от 165-те общини с одобрени за
Коментари Харесай

Откриват „Информационно консултативен център“ в сливенския кв. „Дружба“

Община Сливен е една от 165-те общини с утвърдени за финансиране планове по мярката „ Укрепване на общинския потенциал “ на Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021 – 2027 г.). Основната й цел е да поддържа реформирането на системата на обществените услуги и да улесни прехода към нови механизми на локално равнище посредством развиване и подсилване на общинския потенциал.

Бюджетът на плана на Община Сливен е осмият по величина от всички утвърдени 165 плана в страната.

Основните действия са свързани със основаването на фронт – офис „ Информационно съвещателен център “ – Сливен в кв. „ Дружба “, с цел да бъде улеснен достъпът до настояща и цялостна информация и консултиране на оптимално необятен кръг от жители, в това число и за хората с увреждания. Фронт – офисът ще се намира ул. „ Стефан Стамболов “ № 6 (сградата на Центъра за работа с деца). Ще бъде осъществен настоящ ремонт на пространствата на първия етаж в постройката, които по-късно ще бъдат обзаведени и оборудвани за задачите на плана.

Във фронт-офиса ще бъдат назначени и подготвени 5 нови експерти, които ще осведомят и съветват жителите за всички функциониращи в общината обществени услуги и подкрепящи действия, реда за тяхното прилагане и ориентиране съгласно потребността. Ще бъде извършена разяснително-информационна акция за разпространение на активността на Информационно-консултативния център измежду най-широк кръг представители на локалните общности на територията на Община Сливен.

В процеса на даване на информация на жителите и след провеждането на изследвания и разбори в областта на обществените услуги, ще бъдат проведени и извършени образования и супервизии, както на експертите, директно ангажирани с активността на фронт-офиса, по този начин и на снабдители на обществени услуги в Община Сливен. В резултат на извършените образования се чака 51 души от община Сливен, ангажирани с политиките в обществената сфера, да са повишили своите компетентности и умения за обезпечаване на качествени и ефикасни услуги на популацията.

Проектът е с интервал на осъществяване 24 месеца и бюджет от 420304,68 лева, което е 100% безплатна финансова помощ от Програмата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР