Община Шумен ще разполага за година с бюджет в размер

...
Община Шумен ще разполага за година с бюджет в размер
Коментари Харесай

Шумен ще харчи бюджет от 75 млн. лв.

Община Шумен ще разполага за година с бюджет в размер на близо 75 млн.лв. В понеделник общината предложения поданство и институции на публично разискване, а зам.-кметът по финанси Татяна Костова обясни първоначално, че като виновен финансов управител управлението на общината се е стремило да направи „оптимален баланс сред мечтаното, нужното и допустимо за реализация с наличния финансов ресурс“.

Приходите с държавен темперамент са 44,6 млн.лв. Така нарастването на дотациите от страната за община Шумен е 7 млн.лв. /ръст 17% по отношение на 2018 г./, от които 5 млн.лв. за обучение и 2 млн. лева за останалите функционалности. Има растеж от 11% на средствата за общинска администрация, което ще разреши да се компенсира растежа на минималната работна заплата и ще даде опция за по-добро диференциране на възнагражденията сред другите категории чиновници, означи Костова.

В бюджетна са планувани близо 6,8 млн.лв. за финансовите разноски за строителство и благоустройство. За настоящи поправки на кметства, детски градини и ясли, на спортни парцели и обекти, финансирани от европроекти са планувани 612 000 лева

Размерът на дълга по капиталови заеми е 9,942 млн.лв., включително облигационен заем от 2011 година – 5,250 млн.лв. към Фонд ФЛАГ от месец октомври 2015 година – 2,500 млн.лв. От наличните от месец ноември 2015 година отговорности в размер на 35 млн. лева са разплатени близо 26 млн. лева, а през актуалната година остават 2,200 млн.лв.

Бюджетната политика на община Шумен и през 2019 година ще бъде ориентирана към дейно и законосъобразно разходване на средства и висока събираемост на личните доходи, уточни Костова.

Подробности за бюджета вижте
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР