Община Шумен ще премахне близо 100 стари рекламни табели, които

...
Община Шумен ще премахне близо 100 стари рекламни табели, които
Коментари Харесай

Свалят 100 незаконни и изтекли реклами в Шумен

Община Шумен ще отстрани близо 100 остарели рекламни табели, които висят от общински уреди, най-много стълбове за осветяване.

За множеството от фирмените надписи освен че не се заплаща такса, а те от дълго време не са настоящи. Закрити са търговски обекти, фризьорски салони, автоработилници, предложили услугите. Общински инспектори са издирили и снимали ръждивите и нечетливи табели, и информацията е предоставена на частна компания, която ще ги отстранява. Кметството няма да заплаща за премахването, компанията ще усвои сваления метал, посочи Борислав Станев, основен контрольор в дирекция „Устройство на териториите на община Шумен“.
Въведени са нови условия към слагането на рекламите – одобрени са три размера, конкретизирано е, че могат да се закрепват единствено със скоби на височина 2,50 – 3 метра, с цел да не пречат на осветлението. Могат да бъдат и единствено от страната на тротоари, с цел да не пречат на водачите.
От началото на годината общината е събрала 123 000 лева от наем за билбордове и рекламни уреди. Съставени са 29 наказателни постановления на неизрядни платци и по тях са събрани 50% от глобите – 3 750 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР