Община Шумен организира кампания за събиране на излязло от употреба

...
Община Шумен организира кампания за събиране на излязло от употреба
Коментари Харесай

Община Шумен организира кампания за събиране на излязло от употреба електрооборудване

Община Шумен провежда акция за събиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение, оповестяват от пресцентъра на общината.

На 12 май ще работят три мобилни пункта в града за приемане на остарели електрически печки, перални, хладилници, тв приемници, компютри, монитори и друга техника. Шуменци ще могат да оставят непотребни или неработещи електрически уреди в двора на бившето Пето главно учебно заведение (от 9.00 до 11.00 часа), над парка до общината (от 11.30 до 14.00 часа) и на ул. "Дедеагач " номер 28 (от 14.30 до 16.00 часа). На площадките ще се одобряват също акумулатори и батерии.

От общинската администрация напомнят, че имат подписан контракт за създаване на система за събиране на боклуци от излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение с компания. Кампанията има за цел да се организира регламентирано събиране на непотребни електрически и електронни уреди и по този метод да се предпазят градът и покрайнините от замърсяване.

Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава опция за преработване и преобразяване на излезлите от приложимост уреди в потребни първични материали за индустрията, допълват от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР