Община Сандански ще проведе информационна среща във връзка с новата

...
Община Сандански ще проведе информационна среща във връзка с новата
Коментари Харесай

Информационна среща за кандидатстване за саниране на многофамилни жилищни сгради - Сандански

Община Сандански ще организира осведомителна среща по отношение на новата процедура за саниране на многофамилни жилищни здания „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “ по Национален проект за възобновяване и резистентност

Тя ще се организира 19 януари (четвъртък) от 18:00 часа в Големия салон на Дома на културата.

Община Сандански приканва всички шефове на сдружения на притежатели и домоуправители на многофамилни жилищни здания, както и жители живеещи в многофамилни жилищни здания, да се включат в срещата.

Ще бъдат показани главните условия и условия за кандидатстване по програмата, а присъстващите ще могат да зададат съответни въпроси по отношение на реализацията ѝ.

Заявлението за присъединяване с нужните приложения се подава в период до 17,00 ч. на 10.05.2023 година на адрес: Община Сандански, бул. „ Свобода ” №14, в деловодството на Общинска администрация Сандански от 8:00 – 17:00 всеки работен ден.

Одобрените здания ще получат до 100 % безплатна финансова помощ

По тази процедура са възможни всички многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС), в които:

  • броят независими обекти са минимум четири и принадлежат на повече от един собственик;

  • проектирани са преди 26 април 1999 година

Община Сандански прецизира, че документите и настояща информация за кандидатстване в програмата са оповестени на уеб страницата на община Сандански, на страницата на Министерство на районното развиване и благоустройството, както и в портала на Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейския съюз.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР