Община Русе спечели два проекта за ремонт на общежитията на

...
Община Русе спечели два проекта за ремонт на общежитията на
Коментари Харесай

Община Русе спечели проекти за ремонт на две училищни общежития

Община Русе завоюва два плана за ремонт на общежитията на Професионалната гимназия по селско стопанство " Ангел Кънчев " и на Центъра за поддръжка за личностно развиване – Общежитие за средношколци. Одобреното финансиране ще се реализира по Плана за възобновяване и резистентност, като общата стойност на двете действия е съвсем 8,5 млн. лева

С осъществяването на двата плана ще се обособи модерна и качествена жилищна и просветителна среда. Предвижда се осъществяване на главен ремонт на двете здания, включително и използване на ограничения за енергийна успеваемост и обезпечаване на налична архитектурна среда. Интервенциите плануват топлинно уединяване на външни стени, замяна на съществуваща амортизирана дограма, топлинно уединяване на покрив и под, ограничения по отопление и осветяване, както и закупуване на ново съоръжение и обзавеждане.

 След внедряване на ограниченията за енергийна успеваемост се чака постройките да подобрят своя енергиен клас, което от своя страна ще характеризира обекта като енергийно ефикасен, резистентен и екологосъобразен. Предвиденият комплекс от ограничения и интервенции ще способства за смяна на цялостния образ на двете общежития и на прилежащите им места. Това ще подсигурява безвредни и здравословни условия за обучение, развиване на материалната и културната среда и околното пространство. С осъществяване на плановото предложение ще се спомага за включване и приобщаване в просветителния развой и актуалните трендове в областта на образованието. Проектите ще подкрепят превръщането на просветителната институция в съвременна и удобна среда, съдействаща за мотивация за учене и рационализиране на знанията и уменията на учениците в районен и народен проект.

Проектите се финансират по Националния проект за възобновяване и резистентност, BG-RRP-1.011 - „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР