Община Русе ще трябва да плати 12 000 лева обезщетение

...
Община Русе ще трябва да плати 12 000 лева обезщетение
Коментари Харесай

Община Русе ще трябва да плати 12 000 лева обезщетение на пострадала пешеходка

Община Русе ще би трябвало да заплати 12 000 лв. обезщетение на потърпевша пешеходка, която паднала на повредена тротоарна настилка. Решението на Окръжния съд в крайдунавския град е доказано от по-горната инстанция и е влезнало в законна мощ. Това заяви пиарът на Русенския съд Светлана Енчева, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Случаят е от август 2018 година. 51-годишната жена вървяла със своя другарка по тротоара на ул. " Плиска " в Русе, когато попаднала на сектор с неравномерен и неукрепен асфалт, накълцан на части. Стъпвайки върху него, той поддал, вследствие на което Н. П. паднала и си счупила лявата ръка. Поставен ѝ бил гипс, като се наложило да употребява болничен повече от пет месеца. За понесените болки и премеждия тя предявила иск пред съда за обезщетение в размер на 26 000 лв.. 

Русенският областен съд осъдил община Русе да заплати на Н. П. 12 000 лв.. Жената обжалвала това решение. Тя поискала то да бъде анулирано и да ѝ бъдат присъдени още 10 000 лв.. Второинстанционният съд удостоверил решението на Окръжния съд, че предявеният иск за възнаграждение на обезщетение за неимуществени вреди е състоятелен и потвърден до размера от 12 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР