Община Русе ще се включи в кампанията на Асоциация на

...
Община Русе ще се включи в кампанията на Асоциация на
Коментари Харесай

Община Русе се включва в кампания в подкрепа на борбата с епилепсията

Община Русе ще се включи в акцията на Асоциация на родители на деца с епилепсия /АРДЕ/, която насочва вниманието на обществеността към заболяването. На 12 февруари /понеделник/ Пантеонът на възрожденците ще бъде осветлен в лилаво в символ на съпричастност с хората, борещи се със болестта. Всяка година във втория понеделник на месец февруари се отбелязва Международният ден за битка с епилепсията, когато емблематични здания в разнообразни градове и страни светват в лилаво - цвета на хората, наранени от заболяването.

В продължение на повече от 25 години Асоциацията на родители на деца с епилепсия осведоми и насочва вниманието на обществото към болестта епилепсия. Социалната значителност на това тежко неврологично положение е прието и от Световната здравна организация, която отчитайки тежестта на болестта създаде 10 годишен проект за деяние в поддръжка на хората с епилепсия. В България към момента не са подхванати стъпки за възстановяване на разбирането и живота на децата и лицата с епилепсия и техните фамилии.

Асоциацията на родители на деца с епилепсия е член на Международното бюро по епилепсия, а Дружеството срещу епилепсия в България, в което членуват българските невролози-епилептолози, е член на Международната лига за битка с епилепсията. Двете сдружения всяка година взаимно означават Международния ден за битка с епилепсията. На този ден обществото бива осведомено с проблемите и достиженията в региона на лекуването, образованието, трудовата претовареност и обществените услуги в поддръжка на хората с епилепсия и техните фамилии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР