Община Русе проведе семинар на тема Добри практики и мерки

...
Община Русе проведе семинар на тема Добри практики и мерки
Коментари Харесай

Община Русе проведе среща за по-добра интеграция на уязвимите групи

Община Русе организира семинар на тематика „ Добри практики и ограничения за интеграция в обществената и просветителната сфера “. Срещата бе водена от началника на отдел „ Образование, спорт и юношески действия “ Таня Тодорова. Включиха се представители на всички партньорски организации - ДГ „ Пинокио “, ДГ „ Русалка “, ДГ „ Незабравка “, ДГ „ Синчец “, ОУ „ Олимпи Панов “ и Сдружение „ Българо-румънски трансграничен институт по медиация “.

Представени бяха осъществените действия, постигнатите резултати и изгодите от просветителната интеграция, зачитането и приемането на разликата, учредено на етнически генезис и културна еднаквост и недопускането на дискриминация в просветителната среда. Инициативата поддържа децата и родителите, включени в плановите действия, като се обезпечават благоприятни условия за по-добро просветително и обществено включване, както на място в образователните заведения, по този начин и отвън просветителна среда. Чрез целенасочени и съгласувани действия, с доста предпочитание и ексцентрични способи се задейства родителската общественост. Популяризирани бяха изгодите от плана и се даде публичност на постигнатите резултати.

Дейностите се извършват в границите на план BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „ Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе “ по активност № 6 „ Разясняване на изгодите от просветителната интеграция и превъзмогване на отрицателните публични настройки, учредени на етнически генезис и културна еднаквост “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР