Община Русе продължава инициативата Културен чек“ за учениците от 12

...
Община Русе продължава инициативата Културен чек“ за учениците от 12
Коментари Харесай

Община Русе дарява културен чек на зрелостниците от русенските училища

Община Русе продължава самодейността „ Културен чек “ за учениците от 12 клас на всички общински и държавни учебни заведения на територията на Русе. От 4 октомври всички зрелостници ще могат да посетят по собствен избор концерт или театър на един от трите русенски държавни културни института: Държавната опера, държавна такса „ Сава Огнянов “ и Кукления спектакъл. Културният чек няма да е годен единствено за премиерни и гостуващи спектакли.

Общо 1252 са зрелостниците през образователната 2023/2024 година, които ще получат културен чек и ще могат да го употребяват до 30 декември тази година.

Целта на самодейността, която се организира за повторно, е да приобщи младежите към музикални и театрални произведения от българската и международната класика. Едновременно с това Община Русе поддържа и разпространява активността на трите русенски културни института измежду зрелостниците от русенските общински и държавни учебни заведения.

Средствата за самодейността „ Културен чек “ на стойност 10 000 лв. са гласувани на сесия на Общински съвет – Русе по предложение на общинските съветници Косьо Станев и Нора Стоянова. Идеята е това да стане традиция и да продължи през идващите години, каквато процедура има и в други европейски страни.

Споделете в
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР