Община Русе извършва дейности по осигуряване на безопасна среда за

...
Община Русе извършва дейности по осигуряване на безопасна среда за
Коментари Харесай

Община Русе подготвя крайградските зони за отдих за летния сезон

Община Русе прави действия по обезпечаване на безвредна среда за жителите в крайградските зони за отдих. Третирания против инсекти и паразити, както и засилен надзор против бракониерството, са част от ограниченията на община Русе, целящи пълноценната отмора на русенци през летния сезон, оповестяват от кметството.

През миналата седмица против комари и кърлежи се пръска както в Русе и кварталите "Средна кула ", "Долапите ", "Образцов чифлик " и "ДЗС ", по този начин и във всички прилежащи обитаеми места в общината.

В Русе 826 деца са признати на първо класиране в детските градини

Заповед на кмета на Русе Пенчо Милков цели обезпечаване на сигурността на посетителите на лесопарка "Липник " и не разрешава влизането с лодки в езерото. За спазването на наредбите ще наблюдават чиновниците от общинското профилирано звено "КООРС ". Уловът на маломерна риба също се не разрешава, както и потребление на двойни и тройни куки, мрежи и профилирани уреди за лов на риба, като се изключи въдици.

От кметството осведомят, че през миналите дни са формирани няколко акта за осъществяване на бракониерски лов на риба на езерото, което е резултат от взаимната работа на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури с общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР