Община Русе е подала в срок към МРРБ и Националното

...
Община Русе е подала в срок към МРРБ и Националното
Коментари Харесай

Община Русе е подала в срок всички изискани документи за получаване на финансиране от МРРБ 

Община Русе е подала в период към Министерство на регионалното развитие и Националното съдружие на общините в Република България всички документи, които са били изискани за кандидатстване за целево финансиране за възобновяване на уличната мрежа в града след плана на ВиК.
След като на 29 юли Общината бе утвърдена да получи 7 758 986.89 лева и след промяната на държавното управление, беше извършена нова процедура, в  края на която Русе към този момент не участва в оповестения от министерството лист. Лишени от финансиране са 32 общини.
Посредник в процедурата сред локалните управляващи и министерството беше НСОРБ. Оттам към локалните администрации бяха изпратени писма с условия за наличието и документи, които би трябвало да се предоставят  до 16 август.
В инструкции период локалната администрация е входирала писмо към двете институции, съдържащо цялостен остойностен лист с улиците, които имат потребност от главен ремонт, разграничени по региони, като описът е утвърден от основния проектант. В писмото на Сдружението категорично е очебийно, че оттова няма да събират строителна документи от общините, а е належащо те само да заявяват съществуването на позволения за градеж. Същите насоки са получени и при персонални диалози сред управлението на Общината и НСОРБ.
Съгласно това изискване към листата с всички 50 улици, за които се желае финансиране, Общината заявява съществуването на позволения и са посочени съответните им номера.
В деня на публикуването на новия лист, от който Русе е изключен, локалната администрация е изпратила ново писмо с несъгласие и наново искане на финансиране.
Комуникацията с министерството продължава, като още през днешния ден зам.-кметът на Русе Димитър Недев ще се срещне с министъра на регионалното  развиване и благоустройството Иван Шишков.
Община Русе остава в цялостна подготвеност да подписа съглашение с министерството за приемане на финансиране, като с изключение на изисканата документи, за част от обектите са налични и определени реализатори.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР