Община Разлог проведе обществено обсъждане, във връзка с проект за

...
Община Разлог проведе обществено обсъждане, във връзка с проект за
Коментари Харесай

Нови инвестиционни намерения в местността „Света Варвара“- Община Разлог

Община Разлог организира публично разискване, по отношение на план за изменение на Общия организационен проект в местността „ Света Варвара “ – землище на село Елешница, в залата на Общински съвет – гр. Разлог през днешния ден. На срещата участваха краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов, зам. кмета- Иван Гюров, инж. Илиева- шеф дирекция ИДБЕ, специалисти от Община Разлог, ръководителя на проекта- инж. Анна Владова, арх. Димитър Костов, специалист Екатерина Гюлеметова, както и заинтригувани ведомства и жители.
Обсъждането бе намерено от господин Иван Гюров: „ Осъществяването на плана е от същинско значение за развиването на Община Разлог. Цялата администрация постави старания това нещо да върви оптимално бързо във времето, а дружно със сериозните желание на вложителя, стигнахме и до стадият, в който се намираме сега. Пълноценното потребление на естествените дадености в местността „ Света Варвара “ са вероятни посредством по-мащабно развиване на туризма в общината. Съобразно дълготрайното развиване на Община Разлог, планът следва да се осъществя в границите на няколко години. По този метод ще се усили наборът от разнородни туристически услуги, предлагани целогодишно на наша територия. Резултатите ще покажат, че положените старания, по време на пандемия, военни дейности и инфлация, са били в действителност нужни. “, изясни зам. кмета на Община Разлог.

Основен претекст за създаването на Проект за изменение на Общ устройствен план е съществуването на капиталов интерес за развиване на инфраструктура за обслужване на туристически и рекреационни действия в землището на с. Елешница. По време на срещата проектант Димитър Костов срещна присъстващите с задачите и претекстовете на плана, а Екатерина Гюлеметова показа Доклада за оценка за съгласуемост на плана за изменение на Общ устройствен план, както и резултатите от направената Екологична оценка.
„ Проектът е в сходство със стратегическите цели и провежданата политика на общината в региона на туризма, като един от главните стълбове на локалната стопанска система и би осъществило принос в обществен и икономически аспект в подтекста на настоящата конюнктура в страната. Неговото осъществяване не би заплашило опазването на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. ”, показаха своето мнение гост-експертите.

Подробна информация и покана към всички заинтригувани страни бяха публикувани обществено през месец май във в. „ Струма “, в. „ Труд “ и редица районни медии. В едномесечен период към Общината постъпиха мнения от заинтригувани ведомства, Регионална инспекция за опазване на околната среда и РЗИ- Благоевград, включващи наставления и инструкции, които да бъдат спазени при осъществяване на плана.
След утвърждение от Регионална инспекция за опазване на околната среда, следва утвърждение за осъществяване на плана и от Общински съвет- Разлог, а заинтригуваните жители могат да посетят и формалния уебсайт на Общината за подробна информация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР