Община Ракитово се е превърнала във феодално имение, в което

...
Община Ракитово се е превърнала във феодално имение, в което
Коментари Харесай

Община Ракитово = „Холянов” ЕООД. Кметът се е превърнал във феодал!


Община Ракитово се е трансформирала във феодално имение, в което сегашния кмет на общината дерибейства и даже не се крие за свързаността му с компании роднински връзки, водещи обаче до подозрения за спор на ползи и престъпни практики.

Ще илюстрираме взаимовръзката в Ракитово и паричните потоци, течащи еднопосочно към семейството и доближени компании на кмета на общината.

Да стартираме от сдружението „ Петро 2016” ЕООД, ЕИК 203946787,

което е спечелило поръчката през Българска стокова борса на 8.04.2016г. за 360 166,67 лв. без Данък добавена стойност за доставка на гориво на община Ракитово.

Дружеството „ Петро 2016”ЕООД оперира и прави активността си на територията на бензиностанцията на сина на кмета на Ракитово Костадин Холянов – Щерян Костадинов Холянов.

Като несъмнено доказателство, че доставката на гориво за общината в действителност се реализира от единия наследник на кмета Холянов е обстоятелството, че колонката за зареждане на гориво, в действителност е една от колонките на територията на бензиностанцията с компания „ Хол лес”ЕООД на сина на кмета.

Служителите, които обслужват бензиностанцията, обслужват и въпросната колонка, а касовия уред се намира в постройката, която обслужва същата бензиностанция. До тук добре, само че единствено един бранш, та било то най – печелившия, с горива, не стига на кмета. Дървата също са предпочитани за него.

Община Ракитово има общински гори, като общински горски на ненапълно работно време на 4 часа работи лицето Николай Узунов.

Парадоксалното в тази ситуация е че същото това лице работи за останалите 4 часа в сдружението „ Кос хол 1”ЕООД, съсобственост на другия наследник на кмета Холянов- Георги Холянов.

Всички търгове за рандеман на дървесина от общинската гора, както и тези за рандеман на подготвена дървесина се печелят главно от 3 сдружения: „ Хол лес”ЕООД на Щерян Холянов, „ Кос хол 1”ЕООД на Георги Холянов и „ Палисандър” ЕООД, последното от които връща съответните услуги на екссъветника Холянов от предния мандат, защото притежателя на това сдружение е ръководител на политическата партия, управлявала тогава.

За последните „ топли връзки „ приказва събитието, че в сегашния мандат кмета Холянов е изплатил повече от 2 000 000 лв. отговорности към свързани лица и компания на предходното ръководство.

Богопомазани от кмета са и дамите от семейството му.

Една от снахите на кмета К.Холянов- Сузана Холянова, която посредством сложени компании, а и лични такива съумява да придобие всички земи към минералните извори на община Ракитово и което най-вероятно е обвързвано с дългогодишната фантазия на кмета Холянов да се закара топла минерална вода до хотела му в Цигов чарк.

Приоритетно е и усвояването на евросредства, като всички планове с Европейско и общинско финансиране се разпореждат на няколко компании, само че главен победител е „ Екодин”ЕООД, с ЕИК 202027635.

На пръв взор кмета Холянов и членове на неговото семейство наподобява нямат общо с въпросното сдружение, само че парадоксално по какъв начин всички чиновници на това сдружение „ Екодин”ЕООД се обитават в парцел, благосъстоятелност на фамилията на кмета Холянов, а още по-парадоксално е събитието, че самото сдружение „ Екодин”ЕООД месеци преди да завоюва плана е закупило от Общината вкусен общински парцел!

Друго„ приятелско”дружество, явяващо се като реализатор или подизпълнител,

според от конюктурните сделки с кмета е „ Техноконсулт 2002”ЕООД със притежател Николай Вълев, непосредствен другар на кмета Холянов. Кметът се е погрижил и за гладко кредитиране на доближените му.

До средата на мандата на кмета Холянов обслужваща банка на община Ракитово постоянно е била „ ДСК” ЕАД.

За да подсигурява кредите на фамилията и по особено на синовете си Георги и Щерян Хорянови, кмета Холянов се отхвърли от услугите на банка ДСК и избира за обслужваща банка „ Райфайзен банк”АД, която дава лесноs заеми на синовете му!

За да не сме голословни, ето и компаниите участници във феодалното имение на кмета Холянов – Ракитово ЕООД.

„ Петро 2016” -ЕООД, с ЕИК 203946787 с Едн.собственик и

шеф Пламен Михайлов

„ Хол-лес” ЕООД, с ЕИК 201642376 с Едн.собственик и шеф

Щерян Костадинов Холянов

„ Кос хол-1” ЕООД, с ЕИК 202325247 с Едн.собственик и шеф

Георги Костадинов Холянов

„ Палисандър”ООД, с ЕИК 112532670 – съдружници и шефове

Христо Янушев и Димитър Янушев

„ Екодин” ЕООД, с ЕИК 202027635 с Едн.собственик и шеф

Костадин Чакалов

„ Техно-консулт 2000”, с ЕИК 112522459 с шеф Николай

Вълев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР