Община Пловдив започва процедурата за подбор на проектите, за които

...
Община Пловдив започва процедурата за подбор на проектите, за които
Коментари Харесай

От електробуси до нови паркове: Община Пловдив решава за какво да харчи 60 млн. лева от Европа

Община Пловдив стартира процедурата за асортимент на плановете, за които ще кандидатства за пари от Европа за градско развиване. До 9 май градските управляващи би трябвало да са избрали за какви ограничения и обекти ще се харчат близо 60 млн. лв. по програмата „ Региони в напредък ”.
Прочетете още
Програмата е за 10-те най-големи града в България, като общата сума е 650 млн. лв., а за Пловдив са отредени 58,9 млн. лв..  В новия програмен интервал обаче има смяна – в случай че някоя от общините не успее да усвои средствата планувани за нея, това могат да бъдат разпределени сред останалите. Това значи, че Община Пловдив, както може да загуби, по този начин и да завоюва повече от заложените средства.

Градските управляващи даже са пуснали покана за планови хрумвания за осъществяването на Плана за интегрирано развиване на Община Пловдив(ПИРО).   При правенето му в предишния мандат, в листата с възможни обекти на процедура са всички планове, които  в миналото са били коментирани в Пловдив. Общата стойност на плановете е за над 1,5 милиарда лв., като се стартира от междублокови пространства, паркове, до пътни връзки за 100 млн. лв. и водоснабдяването от Въча за 350 млн. лв..  В сумата може да се заложат и средствата в размер на 20 млн. лв., с цел да тръгне сдружението „ Екобус – Пловдив ” и да бъдат пуснати двете гласувани нови линии. 

До  месец май Община Пловдив би трябвало да предложи планове за въпросната сума в направленията:

Инфраструктурни ограничения за поощряване на икономическата активност;

Енергийна успеваемост на жилищни и нежилищни сгради;

Устойчива подвижност, включително градска мобилност;

Пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност;

Зелена градска инфраструктура и сигурност в публични пространства;

Образователна инфраструктура;

Здравна инфраструктура;

Социална инфраструктура;

Жилищно настаняване;

Култура, спорт и туризъм;

След селектирането на обектите, в случай че бъдат утвърдени – то се чака в края на годината да стартира подписването на споразуменията за тях и да се пуснат публичните поръчки.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР