Община Пловдив започна кампания за поставяне на нов отличителен знак-стикер

...
Община Пловдив започна кампания за поставяне на нов отличителен знак-стикер
Коментари Харесай

Пловдив представи нов отличителен знак с логото на конкурса „Най-добра европейска дестинация“

Община Пловдив стартира акция за слагане на нов характерен знак-стикер на всички хотели, заведения за хранене и туристически обекти в града.

Знакът съставлява логото на състезанието „ Най-добра европейска дестинация “ (European Best Destinations), в който градът се подреди на четвърто място. Първият стикер бе подложен на входа на най-новия хотел в града - " Визуализа ".

" Използваме силата и инерцията на тази купа, с цел да притеглим повече туристи ", сподели заместник-кметът на общината Пламен Панов. По думите му оценката е самопризнание за положителната работа по популяризирането на града като туристическа дестинация през последните 10 години.

" Реализираните нощувки в Пловдив през 2021 година са с 38 % повече по отношение на миналата ", заяви Юлиана Йорданова, началник-отдел " Туризъм “. Статистиката сочи, че през месеците юни, юли и август градът е най-посещаван.

Приходите за 2021 година са с малко над 50 на 100 повече, а материалната база в града се е нараснала с 32 на 100, добави Йорданова. По думите й водещ за поддържане и възобновяване на бранша е вътрешният туризъм.

Класацията „ Най-добра европейска дестинация “ излезе през февруари и в нея на първа позиция е словенската столица Любляна, на втора - испанският курорт Марбея, на трета - Амиен във Франция.

В гласуването са получени близо 500 хиляди вота от 182 страни. " Най-добра европейска дестинация “ е ранглиста на особено подбрани европейски градове, с богато културно-историческо завещание, резистентност и качество на живот, проведена от водещия уеб страница за туризъм в Европа - EuropeanBestDestinations.com. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР