Община Пловдив взе официално решение да отпусне допълнителни средства в

...
Община Пловдив взе официално решение да отпусне допълнителни средства в
Коментари Харесай

Община Пловдив ще отпусне допълнителни 32.7 милиона лева за стадионите Христо Ботев и Локомотив

Община Пловдив взе публично решение да отпусне спомагателни средства в размер на 32.7 милиона лв., които да бъдат разграничени по равно сред тимовете на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив за доизграждането на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив ".

Предложението беше утвърдено през днешния ден по време на съвещанието на Общинския съвет в града, което мина под обсадата на последователите на двата тима.

В последна сметка с 46 гласа " за " и 1 " срещу " бе взето решение да бъдат отпуснати спомагателни средства, които ще бъдат разпределени в три бюджетни години: за 2023 година – по 5 358 699 лева, 2024 година – по 5 500 586 лева и 2025 година – по 5 500 586 лева за всеки от двата клуба.

По време на съвещанието пред членовете на Общинския съвет се изрекоха представители от почитател клубовете и на Ботев Пд, и на Локомотив Пд.

В допълнение по време на съвещанието бе постановено да се основат и две непрекъснато настоящи комисии от специалисти, съветници и представители на клубовете, които да наблюдават строителните действия и разходването на средствата за двата стадиона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР