Община Пловдив все още не е подготвила проект на бюджета

...
Община Пловдив все още не е подготвила проект на бюджета
Коментари Харесай

Тотев притеснен, Пловдив няма проект за бюджета

Община Пловдив към момента не е подготвила план на бюджета за идната година за разлика от другите огромни общини в страната. Кметът Иван Тотев призна през днешния ден, че е обезпокоен по какъв начин ще създадат финансова стратегия в случай, че средствата са лимитирани. Големи инфраструктурни планове за Европейска столица на културата изискват много пари.

От държавния бюджет са отпуснати 7 млн. лв. за пл. " Централен ", само че реконструкцията му коства 12 милиона. Освен това би трябвало да се финансират построяването на новата художествена изложба на ул. " Гладстон " и ремонта на кино " Космос ". След като приключим бул. " Васил Априлов ", хората ще питат по кое време ще го удвояваме, изброи Тотев. Той уточни, че желаят да започват построяването на моста сред бул. " Копривщица " и " България ", а също по този начин с 1 млн. лв. да вдигнат парите за градския превоз.

От " В и К " възнамеряват замяна на водопровода на северното платно на бул. " Христо Ботев " от гарата до пресечката с бул. " Н. Вапцаров ". Това значи, че и общината би трябвало да вземат участие със свои средства. От 1 януари се усилват и минималните заплати, уточни кметът. Той увери, че до 20 декември бюджетът за 2018 година ще бъде квалифициран в план, само че без финансова стратегия.
тагове Иван Тотев план бюджет площад " Централен " инфраструктурни проекти
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР