Община Пловдив все още не е готова окончателно с рамката

...
Община Пловдив все още не е готова окончателно с рамката
Коментари Харесай

Бюджетът на Пловдив още не е готов, Общината изпълнявала обекти за 487 млн. лева

Община Пловдив към момента не е подготвена дефинитивно с рамката на бюджета си за 2022 година. Причината е, че непрекъснато се изпращат нови постановления от държавното управление и би трябвало да се преизчислява рамката, изясни зам.-кметът по финанси Величко Родопски. Той даде образец, че последното разпореждане е за увеличените средства за музейните служащи, на които дадоха 12 млн. лв. повече за прехрана и заплати.

Родопски съобщи, че се чака идващият вторник – на 15 март да бъде качен бюджета за публично разискване, като той би трябвало да престои 20 дни на уеб страницата. След това може да се гласоподава и 2 седмици по-късно да влезе в действие. Това значи, че действителен бюджет ще има от средата на април.

В момента общината харчи 1/12 на месец от бюджета за 2021 година, като на първо място те отиват за прехрана.

Кметът Здравко Димитров се надява и обстановката в света да се възстановява.

„ Всеки ден цените са разнообразни, през днешния ден е едно, на следващия ден е друго. Смятам, че нещата ще се възстановяват – войната, пандемията… Трябва тази инфлация да спре да галопира”, сподели градоначалникът.

По обектите в Пловдив сега се работи, само че не с темповете,които трябват. Според зам.-кмета по строителството Пламен Райчев това е обикновено, защото към момента се доставят материали по „ Даме Груев” да вземем за пример, а няма влезнал и в действие бюджет. Въпреки това градските управляващи увериха, че пари за всички планове има.

„ В момента Община Пловдив извършва планове за 478 млн. лв., като съотношението европейски и общински средства са 5:1. Толкова доста планове едновременно не са започвани”, сподели Райчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР