Община Пловдив ще трябва да плати на куп 7.7 милиона

...
Община Пловдив ще трябва да плати на куп 7.7 милиона
Коментари Харесай

Община Пловдив плаща 7.7 млн. за депониране на отпадъци

Община Пловдив ще би трябвало да заплати на куп 7.7 милиона лв. за депониране на боклуци на сметището в Цалапица и в завода в Шишманци, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Съгласно Наредба на екоминистерството от 2013 година би трябвало да заплаща по 95 лева./тон боклуци. Има позволение за общо 160 000 тона, 50 000 - в Цалапица и 110 000 - в Шишманци. В числа това значи, че общината би трябвало да заплати общо 7.7 млн. лева Според същата разпоредба администрацията има право при съблюдаване на избрани условия да внесе 50% от сумата при започване на интервала. В идващите 2 години МОСВ/РИОСВ прави съответните инспекции и, в случай че са спазени всички условия, останалата част от сумата се опрощава. В противоположен случай се заплаща дружно с лихвите. 

На 23 декември 2021 година от Регионална инспекция за опазване на околната среда са изискали от общината спомагателна информация като са показали 14-дневен период. Не са прецизирали дали са календарни или работни дни, вследствие на което отговорът се забавя с 4-5 дни след поставения период. 

" За мен беше неточен този период – на 23-ти идва, интерпретира се срокът. Парите се дължат от общината, не сме ги изгубили, дали ще ги внесем незабавно или в края на периода - по-добре беше да останат в общината и да работим с тях " - разяснява кметът.

Заместник-кметът по екология заяви, че е импортирана тъжба до министъра на околната среда и водите и се чака идната седмица от Министерство на околната среда и водите да се произнесат дали удостоверяват или не решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР