Община Пловдив ще продължи да предоставя храна на нуждаещи се

...
Община Пловдив ще продължи да предоставя храна на нуждаещи се
Коментари Харесай

Община Пловдив ще храни с топъл обяд нуждаещи се в следващите 4 години

Община Пловдив ще продължи да дава храна на нуждаещи се и в идващите 4 години. Топъл обяд, както и досега, ще се дава в същите 11 пункта в шестте административни региона на Пловдив, в които се предоставяше и в изискванията на пандемията от COVID-19.
Прочетете още
Това стана откакто зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков и шефът на Дирекция „ Социална политика “ Веселина Ботева подписаха контракт от страна на Общината по Операция „ Топъл обяд “. Тя е финансирана от Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 от Европейски обществен фонд плюс. Стойността на предоставената безплатна финансова помощ е в размер на 4 815 360 лева

Община Пловдив приема документи за включване в услугата на искащи, които принадлежат към следните целеви групи:
лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи;лица, обект на обществено подкрепяне, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от спомагателна подкрепа;лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ;лица, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане;скитащи и бездомни лица;лица от уязвими групи - жители на трети страни, бежанци.
Документи за включване в плана се одобряват по време на целия му период на осъществяване в Районните кметства на следните адреси:

Район „ Тракия “ -  бул. „ Освобождение “ 63, тел. 032/68 23 23

Район „ Южен “ - ул. „ Македония “ 73А, тел. 032/276 160

Район „ Западен “ - ул. „ Вечерница “ 1А, тел. 032/60 48 26

Район „ Източен “ - бул. „ Шести септември “ 274, тел. 032/60 10 73

Район „ Северен “ - бул. „ Цар Борис III Обединител “ 22А, тел. 032 / 954118

Район „ Централен “ - ул. „ Петко Д. Петков “ № 6а, тел. 032/ 623 714

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР