Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да

...
Община Пловдив ще предостави видеорегистратори на Пътна полиция, които да
Коментари Харесай

Слагат видеорегистратори в патрулките в Пловдив

Община Пловдив ще даде видеорегистратори на " Пътна полиция ", които да бъдат сложени в патрулни коли. Това стана ясно след провелата се през днешния ден среща сред кмета, зам.-кмета по превоз, зам.-кмета по публичен ред и сигурност, шефа на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов, шефа на ОДМВР старши комисар, началника на Охранителна полиция комисар Костадин Костов, шефа на " Пътна полиция " основен контрольор Йордан Милушев и началника на Общинска полиция основен контрольор Тодор Боюклийски.

" Идеята е в действително време да бъдат заснемани нарушителите по пътищата и ние да разполагаме със записите за нарушаванията им “, съобщи Милушев, а предлагането му беше признато от градоначалника Димитров и зам.-кмета Чонов. Ресорният кмет по превоз добави, че средства за видеорегистраторите ще се търсят от бюджета на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ и в най-скоро време ще бъдат закупени.

Участниците в срещата разясниха и подхванатите ограничения за сигурност по пътищата при започване на образователната година. Сред тях по предложение на кмета на 15 септември ще има полицейски патрули към двете езикови гимназии на бул. " България “, които да контролират трафика, с цел да няма скупчвания на коли. Пет линии на градския превоз ще се движат през по-кратки шпации, с цел да се улесни напредването на 2400-те възпитаници от двете гимназии.

Патрули ще има в пиковите часове, сред 7 и 9 ч. сутринта и 16 и 18 ч. вечерта, и на други натоварени кръстовища като това на бул. " Копривщица “ и " Пещерско шосе “. Органите на реда ще спомагат на локалната администрация и по регулирането на трафика в секторите в ремонт - бул. " Хаджи Димитър “, бул. " Дунав “ и други

Зам.-кметът по превоз напомни, че след извършена социална поръчка следва закупуването на отвесна сигнализация, с която да се ограничи паркирането и престоят на коли в най-дясна лента по трилентовите булеварди. В тази връзка изиска подпомагане от чиновниците на полицията, които да глобяват извършители, паркирали по тези ленти.

Паралелно в навечерието на първия образователен от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ са освежили над 300 пешеходни пътеки, обновили са LED осветлението към учебните заведения и детските градини.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР