Община Пловдив ще предложи намаляването на автобусите в Пловдив с

...
Община Пловдив ще предложи намаляването на автобусите в Пловдив с
Коментари Харесай

Режат още от автобусите в Пловдив! Намаляват ги с 15% поне до 30 септември

Община Пловдив ще предложи намаляването на рейсовете в Пловдив с 15% през делничните дни и 9,2% през празничните от 15 юни до 30 септември. Предложението към този момент е направено и качено на уеб страницата на Община Пловдив, като следва то да бъде гласувано на някоя от идващите сесии.
Прочетете още
Това ще е следващото орязване  на автобусите в града от Коронавирус пандемията до през днешния ден. Както  нееднократно TrafficNews  писа вместо 285 рейса, както е по маршрутната скица на града, сега по улиците се движат сред 190 и 200 рейса. Към това би трябвало да се прибавят и неизпълненията на част от превозвачите. С орязването на още 15% това значи, че  по улиците ще се движат към 175 автобуса по 29 линии.

Мотивите е записано, че аргументите, които постановат въвеждане на летни маршрутни написания са сегашни и идни поправки по маршрутите на автобусните линии от главния вътрешноградски превоз:
Предстоящ ремонт на северното платно на бул.,,Хаджи Димитър “, линии: 12, 26, 29, 222.Ремонт на кръговото кръстовище на Централна гара със северното платно на бул.,,Христо Ботев “ и източното платно на бул.,,Руски “, както и идно изцяло затваряне на бул.,,Васил Априлов “ пред кино,,Гео Милев “, линии: 12, 16, 17, 18, 24, 113, 116, 222.Продължаващ ремонт на ул.,,Даме Груев “, линии: 11, 37.Ремонт на бул.,, Голямоконарско шосе‘‘, линии: 11, 93, 113.Продължаващ ремонт на ул.,,Брезовско шосе‘‘, линии: 9, 12, 15.Продължаващ ремонт и полагане на тръби на южния колектор по бул.,,Ал. Стамболийски ”, линии: 1, 7, 11, 16, 36.Предстоящ ремонт на ул. „ Рогошко шосе‘‘, линии: 7, 27.Понастоящем затворени и идни за затваряне елементи от бул.,,Дунав‘‘, линии: 1, 25.Предстоящо затваряне за СМР на кръстовището на ул.,,Модър‘‘ с ул.,,Коматевско шосе “, линии: 1, 20, 27, 113.
През летния сезон, по отношение на лятната почивка на възпитаници и студенти, сезонните отпуски на работещите, както и плануваните отпуски на водачите на рейсовете по линиите на Община Пловдив, в интервала 15.06 -30.09, се чака понижен пътникопоток, процедура, обвързвана със спада на ползващите услугата в летните месеци на годината, написа още в претекстовете.

Зам.-кметът по превоз Тодор Чонов и шефът на ОКТ Георги Стоилов нееднократно са изтъквали, че рейсовете в Пловдив би трябвало да бъдат увеличени, само че все пак в дейностите им се вижда противоположната наклонност.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР