Община Пловдив ще поиска от държавата 600-те хиляди лева за

...
Община Пловдив ще поиска от държавата 600-те хиляди лева за
Коментари Харесай

Пловдив иска от държавата парите за частния терен на пл. „Централен“

Община Пловдив ще изиска от страната 600-те хиляди лв. за покупката на частния терен на пл. „ Централен “ Тази концепция залегна в бюджета на града за 2019 година по предложение на съветничката от Патриотичния фронт доктор Лилия Учкунова, което беше признато от кмета Иван Тотев като вносител. Решението община Пловдив да купи терена от реститутите за 600 000 лева беше взето на предходната сесия на Общинския съвет, само че съгласно доктор Учкунова парите би трябвало да даде страната, тъй като това е централният площад на Европейската столица на културата.

Председателят на групата на Българска социалистическа партия Николай Радев пък предложи кметът да изиска страната да му трансферира и автомагистрала „ Тракия “ в правата сред София и Пловдив – по линия на концепцията на премиера Бойко Борисов общините да стопанисват околовръстните републикански пътища, с цел да не се заплащат винетки, само че в случай че ги поддържат. „ Ще пътуваме до София без винетки и таксите за използването на автомагистралата ще влизат в бюджета на Пловдив, само че за сметка на това ще я ремонтираме за 200 милиона “, сподели Радев. После обаче посочи, че не прави предлагането съществено, тъй като в Българска социалистическа партия са взели решение да не поддържат бюджета на Пловдив.

След 3 часа диспути и сходни смешки бюджетът беше гласуван с 31 гласа „ за “, 15 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “. През т. година разноските на Пловдив ще би трябвало да се вместят в 342 039 020 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР