Община Пловдив ще осигури места за настаняване на наши сънародници

...
Община Пловдив ще осигури места за настаняване на наши сънародници
Коментари Харесай

Пловдив приюти първия бежанец от Украйна

Община Пловдив ще обезпечи места за настаняване на наши сънародници от Украйна, оповестиха от пресцентъра. Кметът Здравко Димитров бе потърсен от бесарабски българин, чиято идентичност няма да бъде оповестена обществено по негова молба.

В ранните часове на днешния ден той е дошъл в Пловдив и е потърсил подпомагане от общината. С него беседва и почетният консул на Украйна в града Димитър Георгиев. Община Пловдив уведоми за случая Държавна организация за бежанците.

След срещата кметът Здравко Димитров организира диалози с разнообразни институции за оказване на подпомагане при нужда от настаняване на нуждаещи се. Към момента общината може да помогне с места за настаняване в Дома за остарели хора, общежитията на Технически университет–Пловдив и Университета по хранителни технологии, заяви Фокус.

Проверява се опцията и за настаняване в общински жилища. В късния следобяд кметът организира диалози и с управлението на Националното съдружие на общините, чийто Управителен съвет излезе с обща декларация по тематиката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР