Община Пловдив разписа задълженията си по проекта на НКЖИ за

...
Община Пловдив разписа задълженията си по проекта на НКЖИ за
Коментари Харесай

Мащабният проект, който ще промени Пловдив завинаги, започва през 2019-а!

Община Пловдив разписа отговорностите си по плана на НКЖИ за пробива под Централна гара, откакто Общинският съвет утвърди сключването на съглашение сред двете страни, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Решението дава опция на НКЖИ да стартират с плана и инфраструктурата, разяснява по този мотив кметът Иван Тотев. 
Със съглашението градската администрация се задължава да предприеме отчуждителни процедури в общинската част на обекта - а точно подстъпите към пробива под Гарата. За това по груби сметки ще са нужни към 15 000 000 лв., които общината ще търси или от излишък от големия проект на НКЖИ, или от друго място.
"Споразумението споделя ясно, че двете страни се ангажират да се подкрепят при осъществяването ", акцентира обаче Тотев. По упования на кмета до края на 2018 би трябвало да има определен реализатор по плана, а първи действителни действия се чакат напролет на 2019 година. 
Проектът за "Развитие на железопътен възел Пловдив " съставлява значима част от цялостната концепцията за рехабилитация и рационализация на железопътна линия Пловдив - Бургас и ще бъде осъществен в обсег и периоди според тактиката на НКЖИ.
Предвижда се рационализация на стоманения път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с обезпечаване на габарит за електрифицирана жп линия. Обновяване и увеличаване на съществуващите уреди, както и създаване на нови на местата на тези, които са с изминал витален цикъл и незадоволителна носимоспособност.

Планирано е създаване на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и създаване на пасарелки или пешеходни подлези. Ще бъдат построени и шумозащитни уреди в зоната на урбанизираните територии.

Предвижда се доставка и монтаж на нови маршрутно компютърни централизации за гара Скутаре. В обсега на плана е включена активността по планиране и създаване на информационен пробив под жп ареала на Централна гара Пловдив, свързващ бул. "Васил Априлов " и бул. "Македония ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР