Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждането на нова

...
Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждането на нова
Коментари Харесай

Пуснаха нова поръчка за детска градина в Кючука, след като смолянска фирма скъса договора с Общината

Община Пловдив пусна нова социална поръчка за построяването на нова детска градина в двора на СУ „ Стоян Михайловски ” в регион „ Южен ”. До нея се стигна, откакто договорът за строителството й сред Община Пловдив и записаната в село Баните компания „ Инджовстрой ” бе преустановен.
Прочетете още
Фирмата бе определена през поръчката, пусната през 2021 година, като тя бе на инженеринг. Сумата бе за 2,5млн. лв. с Данък добавена стойност, само че заради липса на индексация от Община Пловдив, от компанията се отхвърлиха. На тях им бе платен  планът за 60 000 лв., който  са изработили, а договорът преустановен.

Новата поръчка е за 3,1 млн. лв. с Данък добавена стойност, като включва строителните действия, като ще се работи по плана от смолянската компания. Финансирането е 2,5 млн. лв. от страната още от последния постоянен кабинет на Бойко Борисов, а близо 600 000 лв. са от средства на Община Пловдив.

Имотът, върху който ще се строи новата забавачка се намира в двора на школото в Кюукча. Той е с величина от 4400 кв.м. Предвижда се създаване на нова детска градина за шест култивиран групи на целодневно образование с общо 150 деца на възраст от 3 до 6 години, по 25 деца във всяка група.

Достъп до парцела ще се реализира чрез един вход за коли от ул. „ Константин Геров “ и два пешеходни - по западната (ул. „ Константин Геров “) и южната (ул. „ Славееви гори “).

Градината ще има самостоятелна  кухня и котелно  помещение, както  и дребен паркинг. В двора ще  се изградят шест отделни  детски площадки и спортно игрище  в размер на 250 кв.м. Оферти по поръчката ще се одобряват до 24 юли.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР