Община Пловдив провежда обществено обсъждане на намерението си да бъде

...
Община Пловдив провежда обществено обсъждане на намерението си да бъде
Коментари Харесай

Обясниха за стадионите на Локо и Ботев

Община Пловдив организира публично разискване на желанието си да бъде взет нов дълг от 44 млн. лева, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Обсъждането се организира в постройката на Общинския съвет.

Целта е да се запознае обществеността с желанията на общината. Трите обекта, които ще се финансират със заема са стадионите “Христо Ботев " и “Локомотив ", както и 50-метровият плувен комплекс “Младост ".

Зам-.кметът презентира обектите и осъществяването им досега.

“От всички средства, с които разполага община Пловдив за стадион “Ботев " - 25 млн. лв., са разходвани 12 млн. лв.. Актувани и разплатени към строителя са към 3 млн. лв.. Останалите не са актувани още. Предстои остатъкът да се сертифицира и разходва по разпоредбите до края на годината ", уточни Райчев.

“Вторият обект е стадион “Локомотив ", за който разполагахме с 12 млн. лева за построяването на трите трибуни. Едната е съвсем приключена, седалките са закупени и за трите, част от естрада “В " също е приключена, като до момента са усвоени към 2 млн. лева. Предстои актуване на още 500 000 лв., като има още много строителни дейности, които не са към момента сертифицирани. Там нямахме никаква планова подготвеност, процедурата за инженеринг беше извоювана и в края на годината беше подписан договор за 12 млн. лв.. Днес ние предлагаме тези 12 млн. лв. да бъдат точно за естрада “А " и за отвесна планировка ", сподели Райчев и добави, че по този метод в Пловдив ще имаме два приключени стадиона, с които можем да участваме за висок клас футболни шампионати.

обясни и за плувния комплекс “Младост ". Сключена е била социална поръчка за 12 млн. лева. Заради коронавирус рецесията и инфлацията се е наложило правенето на нова количествено-стойността сметка, която строителят е показал и тя възлиза на 20 млн. лв.. Към нея се прибавят и 1.5 млн. лв. за авторски контрол на плана и съоръжение на басейна.

Общественото разискване през днешния ден ще добави, или почисти основанията за публичната значителност на обектите, за реализирането на които е нужен нов общински дълг от 44 млн. лв..

От залата хората, участващи в разискването, приканиха за повече бистрота от страна на общината. 

От общината увериха, че гласност има, тя е обезпечена от общината. Обсъждането се предава и онлайн и всеки може да се включи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР