Община Пловдив продължава да полага усилия за увеличаване на пешеходните

...
Община Пловдив продължава да полага усилия за увеличаване на пешеходните
Коментари Харесай

Кметът Иван Тотев: Продължаваме да работим за още пешеходни зони, за да стане Пловдив град на хората!

„ Община Пловдив продължава да поставя старания за увеличение на пешеходните зони и за това градът ни да стане по привлекателен – като „ град за хората “. Ето за какво следваме справедливи политики за това да предоставяме повече благоприятни условия за напредване на жителите, които да се замислят дали да употребяват колите си или различен различен превоз “, съобщи кметът Иван Тотев.

На четири места в града под тепетата се подменят тротоарните настилки – откакто завърши работата в квартал „ Капана “, не престават ремонтите и разширението на тротоарите по улица „ Отец Паисий “, където ще бъде понижен броят на паркоместата и паркирането ще стане паралелно. Има огромна възможност при реконструкцията на площад „ Централен “ да се отстрани паркингът на улица „ Иван Вазов “ на тупика до Военния клуб.

По този метод площадното пространство да бъде отворено към улицата, водеща до Централна жп гара. „ Продължаваме да проектираме и разширяваме велоалейната мрежа, в проектите ни е и да създадем градския превоз по-привлекателен за хората “, добави кметът Тотев. В момента тече договаряне на нови съглашения сред фондовете за градско развиване, което значи, че има опция за финансиране на 2 многоетажни паркинга по фонд „ Джесика “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР