Община Пловдив прехвърля модела на квартал "Капана" и върху ул.

...
Община Пловдив прехвърля модела на квартал "Капана" и върху ул.
Коментари Харесай

Край на батака по ул. Иван Вазов!

Община Пловдив трансферира модела на квартал "Капана " и върху ул. "Иван Вазов ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .  За амбициозното решение през днешния ден описа кметът Иван Тотев. Планът трансформира освен типа на улицата, само че и организацията на придвижването по нея. 
"Видът на настилката ще наподобява на тази от "Капана ", т.е. ще има паваж до края на имотните граници и от двете страни ", разказа Тотев. Нивото на паважа ще е едно, бордюрите ще са маркирани в него.  
В най-общи линии - намалява се равнището на 6-метровия тротоар от северната страна на улицата (от страна на библиотека "Иван Вазов "); с ограничители се оставят 7 метра за придвижване на коли (две платна по 3,50 метра). Така, по думите на Тотев, остава около 15-метрова зона от страната на Тютюневите хранилища, която става пешеходна по цялото продължение на "Иван Вазов " от Централна гара до площад "Централен ". 
Затяга се и режимът на паркиране. На първо място се отстранява паркинга в самото начало на улицата, а площадът се уголемява и минава гладко в "Иван Вазов ". Спирането ще е допустимо единствено на избрани места - зона за напряко паркиране ще има край постройката на болничното заведение, ще може да се стопира в зона към кръстовището с ул. "Авксентий Велешки ", както към Музикалното учебно заведение и учебно заведение "Св. Патриарх Евтимий ". 
Тотев обаче бе безапелационен, че става дума за кратковременно прекъсване, с цел да може родителите да водят и взимат децата си. В момента планът се приготвя, работа по него може да стартира незабавно, откакто бъде координиран с НИНКН. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР