Община Пловдив предвижда едва 30 милиона лева собствени средства в

...
Община Пловдив предвижда едва 30 милиона лева собствени средства в
Коментари Харесай

Само 30 милиона за капиталовата програма на Пловдив

Община Пловдив планува едвам 30 милиона лв. лични средства в финансовата си стратегия през 2022 година, което е доста по-малко от предходни години, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В момента в Пловдив се осъществят планове за 478 милиона лв., като съотношението на средствата е 1 към 5 лични против привлечени по грантове пари, изясни зам.-кметът по строителство. Предстои разплащането на към 180 милиона лева по европейски планове, от които 160 млн. са за реконструкцията на Пречиствателната станция, финансирана по ОПОС, а останалите 20 милиона са за дотъкмяване на реконструкцията на " Дунав " - " Брезовско шосе " по Водния цикъл. Останалите планове, в това число пробивът при Водната палата и реконструкцията на " Даме Груев ", вървят.

Строителите на към този момент започнатите обекти ще си получат парите, увериха от градската администрация. Кметът Димитров напомни, че към този момент общината има право да харчи 1/12 от бюджета си от миналата година, поради забавянето в приемането на републиканския бюджет. За да не се наруши финансовата дисциплинираност, през януари и февруари са плащани пари единствено за заплати на чиновниците и за консумативите ток и вода. 

Очаква се бюджетът на Пловдив да се гласоподава в средата на април. Преди това ще бъде качен на уеб страницата на общината.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР