Община Пловдив представи днес разработения по нейно задание „Наръчник за

...
Община Пловдив представи днес разработения по нейно задание „Наръчник за
Коментари Харесай

Община Пловдив с наръчник за интериор на детски заведения и училища

Община Пловдив показа през днешния ден създадения по нейно задание „ Наръчник за асортимент на финишни цветове и материали за интериорно оформяне на здания за публично обслужване в региона на образованието “. Наръчникът е създаден от арх. Красимир Кръстев и Евелина Лафчийска – член на Дружеството на психолозите в България.
Цветовете са доста мощен детайл от средата и оказват дълбоки психологични и физиологични реакции още от най-ранна възраст. Наръчникът е направен въз основа на няколко теоретични рамки в това число Теория на цветовете, Психология на развиването и региона на логиката на психиката, изследваща въздействието на средата, така наречен Психология на средата. На база на тези теоретични постановки са включени резултатите от голям брой изследвания, обхващащи деца от разнообразни възрасти, обитаеми места, пол и потребности. Това задълбочава разбирането за въздействието на обкръжението, усещането на децата в разнообразни възрастови групи и уменията ни да използваме средата, с цел да подтикваме развиването им.

В Наръчника в детайли са разказани петте стъпки за основаване на подобаващи цветови комбинации. Предложени са цветовите гами за интериорите на занималните и спалните пространства в детските градини, класните стаи и зоната за отдих в началните и
главните учебни заведения, както и в STEM кабинетите, като изключително внимание се обръща на въздействието на гамата върху децата и учениците.

Ръководството на Община Пловдив се ангажира със основаването и разпространяването на Наръчника, водени от убеждението, че детайлите на интериорната среда играят значима роля в хармоничното развиване на децата в просветителната система, и е належащо интериорът да бъде завършен на база на научно обосновано мислене, при което цветната стимулация е приспособена към всяка възрастова група и обгръща допустимо най-вече характерни потребности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР