Община Пловдив получи картбланш да изтегли 44 млн. лева за

...
Община Пловдив получи картбланш да изтегли 44 млн. лева за
Коментари Харесай

Стадионите скараха съветниците и кмета, все пак Община Пловдив ще тегли 44 млн. лева заем

Община Пловдив получи картбланш да изтегли 44 млн. лв. за стадионите Ботев и Локомотив, както и построяването на басейн „ Младост”. Общинският съвет утвърди решението за поемането на нов дълготраен дълг с 37 гласа „ за”, 6 „ против” и 5”въздържали се”. Така след решението градските управляващи могат да изтеглят по 12 млн. лв. за стадионите Ботев и Локомотив, както и 20 млн. лв. за басейн „ Младост”.

Дебатите обаче се разгорещиха като разногласието бе дали тези пари до каква степен ще стигнат за Колежа, какво е положението на българския футбол, както и помощта на Общината към другите спортове.

Бившият футболист на Локо Пловдив Георги Величков, който е в щаба на Димитър Бербатов за президент на БФС, съобщи, че пловдивските почитатели заслужат да имат игрища, които дават отговор на всички условия, само че запита.

„ Трябва ли обаче да даваме 24 млн. лв. за българския футбол, който се ръководи от човек, който е непрекъснато във очевидно нетрезво положение и дава пояснения в ГДБОП”,заяви Величков. Той бе пресечен от Атанас Узунова, който настоя Величков да приказва всъщност на точката, а не кой какъв бил в БФС.

Според Величков има проблем със стадион „ Христо Ботев”, защото не се знае от кое място ще се вземат останалите 16 млн. лв., с изключение на 12-те, които ще се теглят. Той сподели, че се надява това да не е следващия прахуляк в очите на хората и всички тези неща да се вършат предизборно.

Кметът Здравко Димитров съобщи, че предпроектното изследване е посочило, че трябват 53 млн. лв. за стадиона, само че с тези 12 млн. лв. ще отидат за козирката и трибуните, като Ботев ще може да играе мачове от евротурнирите и Ефбет лига. Единственото нещо, което няма да се довърши са фензоните, както и търговски площи извън.

Кметът бе репликиран и от съветниците от „ Демократична България”, Българска социалистическа партия, както и самостоятелният Слави Георгиев по отношение на целесъобразността на тези вложения, както и за какво нищо не прави Община Пловдив, с цел да получи пари от страната за довършването на стадионите.

„ Дано да пристигна рационално държавно управление, което да отделя пари за спорт. Спортният министър ми сподели – оправяйте се сами в Пловдив, а господин Борисов се отхвърли да купи аероплан и даде парите за стадионите на Пловдив и Шумен. Може би ще спечелите отново изборите, направете по този начин, че да се обезпечат пари в бюджета за спорт в Пловдив”, сподели Зико. Той добави, че от настоящето държавно управление никой не го е търсил за нищо, а идвали министри в регионална администрация, които си говорили за жп превоз.

Относно другите два стадиона, Зико сподели, че ще се проектира нов бранш „ А” на стадиона на Марица и скоро ще се гледа решение за разпределяне на средства. Собственикът на „ Спартак” пък желае повреждане на концесията и нова такава, защото сегашните условия не отговаряли на новите стопански условия.

Кметът сподели, че Община Пловдив може да си върне и зала „ Строител”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР