Община Пловдив планира в следващите 5 години да изгради огромен

...
Община Пловдив планира в следващите 5 години да изгради огромен
Коментари Харесай

Община Пловдив изгражда огромен парк от 655 дка край река Марица с 4,6 млн. лв.

Община Пловдив възнамерява в идващите 5 години да построи голям парк върху повърхност от 655 декара на мястото на пущинаците край река Марица в зоната сред началото на гребния канал и Околовръстното шосе край село Оризари. За задачата в общинския бюджет за идващите 5 години ще бъдат заделени 4 632 000 лева, в случай че локалният парламент утвърди плана на градската администрация под тепетата. „ Крайната цел е мястото, което в този момент пустее, да се трансформира в напълно озеленено пространство за разходки и отмора.

Ще бъдат построени алеи и зоната ще бъде оборудвана с паркови мебели. Не се плануват паркинги в региона на зелената зона, а колите ще се паркират в профил и отвън нея ”, разкри част от концепциите за облагородяване на пустеещите площи кметът Иван Тотев. В големия нов парк ще се влиза единствено през два входа, а зелената зона ще бъде отделена със специфична ограда с камери за видеонаблюдение, само че се планува и физическа защита от чиновници на Общинска полиция.

До 2022 година саморасляците и изсъхналите дървета ще бъдат сменени поетапно с присъщи за Пловдив и района дървесни типове като явор, явен, дъб, чинар, липа, върба и други, като за новата растителност ще бъде построена специфична поливна система.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР