Община Пловдив планира 9 608 450 лева приходи в бюджета

...
Община Пловдив планира 9 608 450 лева приходи в бюджета
Коментари Харесай

Общината продава имоти за 6,6 млн.

Община Пловдив възнамерява 9 608 450 лв. доходи в бюджета от собствеността. Годишната стратегия за ръководство на парцели беше призната на последната сесия на локалния парламент. Най-много пари - 6,6 млн. лв. - администрацията се надява да завоюва от продажба на терени и здания, а 2,2 млн. лв. ще бъдат събрани от наеми.

От договорите за концесиите, множеството от които са подписани преди години, ще бъдат импортирани още 783 450 лв.. Нови концесии ще се приготвят за стадионите " Локомотив " и " Тодор Диев ", а също по този начин за 47 дка повърхност в " Тракия ", отредена за състезателен комплекс. Почти всички магазини, залепени за оградата на стадион " Тодор Диев " /Спартак/, към този момент са освободени. Търговците имат заповед от регион " Южен " до края на февруари да се реалокират на други места.

За продажба на търг отива отново празният терен на ул. " Сергей Румянцев ", който се намира тъкмо до жп линията и остарялата пасарелка. През 90-те години на това място беше ТЕЛК, само че откакто комисията се реалокира, постройката се унищожи. Администрацията прави няколко опита да продаде парцела, само че към този момент няма искащи да го вземат.

Според програмата предприятието " Общински пазари " към този момент ще стопанисва пешеходните подлези против Централна гара, пл. " Съединение ", до аптека " Марица " и хотел " Тримонциум ". Те до един са в неприятно положение и имат потребност от ремонт. Останалите подлези ще се поддържат от кметовете на регионите, където те се намират.

Общинското дружество " Зоопарк Пловдив " също получава бонус - да стопанисва кафенето на ул. " Ясна поляна " и също така правото да разположи три вендинг машини, от които да събира доходи. Както се знае, зоологическата градина не е довършена и на процедура предприятието съвсем няма никаква активност. Под наем ще се стопанисват плувният комплекс " Нептун " дружно с футболното игрище и базата по гребане с повърхност 10 декара, на които са издигнати шест здания. Стотина общински жилища ще бъдат продадени на техните наематели, които имат право да ги придобият и в случай че желаят, да ги купят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР