Община Пловдив официално избра компанията на Крум Бурджиев - „Ринг

...
Община Пловдив официално избра компанията на Крум Бурджиев - „Ринг
Коментари Харесай

Бурджиев взе строителството на ОУ „Княз Александър I” за 9 млн. лева, но изборът отива в КЗК

Община Пловдив публично избра компанията на Крум Бурджиев - „ Ринг – П” за строителството на постройката ОУ „ Княз Александър I”. Още през май стана ясно, че 99% пловдивската компания ще бъде определена, откакто единствено тя бе позволена до отваряне на предложения.
Прочетете още
Преди по-малко от две седмици комисията към Община Пловдив публично е избрала компанията на Бурджиев, която е получила оптималния брой от 100 точки, а другите участници са били отстранени поради пропуски в предложенията им.

След решението на Община Пловдив обаче един от участниците – консорциум с водещ сътрудник „ Аква конструкт груп” е подала тъжба в Комисия за защита на конкуренцията. Ако по-късно има и дело във Върховен административен съд, то шансът строителството да стартира тази година е много дребен.

Цената, която е била препоръчана от „ Ринг – П” е 7,2 млн. лв. без Данък добавена стойност, или 8,7 млн. лв. с данъка. Крум Бурджиев е притежател и на „ Екохотел Здравец”. През строителната си компания той взе участие в разнообразни публични поръчки. В Пловдив построява новата постройка на детска градина „ Каменица

Поръчката е на инженеринг, като е разграничена на четири действия – правене на Подробен устройствен план, абстрактен капиталов план и механически и работен план. Втората активност е за практикуване на авторски контрол по време на строителството, а третата е са самите строително-монтажни работи на учебна постройка.

Последната е позиция е за съоръжение, облагородяване на двор и създаване на спортна зала. По първите три действия има обезпечено финансиране, което е от държавния бюджет. Само за последната Общината няма гласувани средства, само че те ще бъдат обезпечени към края на завършването на строителството на постройката.

Заданието на поръчката е създадено на база направено изследване измежду чиновниците на ОУ „ Княз Александър I “. Целта е превръщането на учебното заведение в модел на модерно учебно заведение, с високо качество на обучение, съвременно конкурентно способно учебно заведение за развиване на цифрови, обществени и цивилен компетентности, посредством настоящи тактики и интерактивни способи и средства на преподаване, подготвящи дейни обществено виновни персони. В учебното заведение ще се образоват 750 деца в 30 паралелки от първи до седми клас.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР