Община Пловдив обяви конкурси за длъжността директор на Регионален природонаучен

...
Община Пловдив обяви конкурси за длъжността директор на Регионален природонаучен
Коментари Харесай

Обявиха конкурси за директори на Природонаучния и Етнографския музеи в Пловдив

Община Пловдив разгласи състезания за длъжността шеф на Регионален природонаучен музей и за длъжността шеф на Регионален етнографски музей, видя кореспондент на Plovdiv24.bg. Право-отношенията са срочни, за период от 5 години, според Закона за културното завещание.

Изисквания към претендентите са висше обучение, образователно-квалификационна степен " магистър ", професионален опит най-малко 5 години в съответното професионално направление, да имат организационни умения, настройка за работа в екип, адаптивност и комуникативност.

Като преимущество ще се смятат присъдени научни степени, опит в региона на музейното дело и запазване на културното завещание, присъединяване в създаването и реализацията на стратегии и планове, както и чуждоезиковата подготовка и компютърна просветеност.

По време на състезанието те би трябвало да защитят идея за активността и развиването на музея за интервал от 5 години, в детайли създадена за първата от тях. Конкурсите ще преминат под формата на събеседване.

Документите за присъединяване на състезанието се подават в период от 1 месец от публикуването на обявата за състезанието в локален вестник и на електронната страница на Община Пловдив - www.plovdiv.bg в раздел състезания.

Регионалният природонаучен музей в Пловдив е вторият по величина и благосъстояние природонаучен музей в страната, с съвременна и модерно завършена експозиция, със засилена природозащитна концепция. Настоящият шеф гл. ас. доктор Огнян Тодоров е отпред на институцията от 2010 година През времето му на ръководство в музея бе осъществен огромен ремонт, който е прецедент в историята на музейното дело в страната. Приходите на музея също се подвигнаха неведнъж, както и посетителите.

Регионален етнографски музей – Пловдив е вторият по величина у нас профилиран музей от подобен вид, одобрена научно-образователна институция и привлекателен център за културен туризъм. Основан е през 1917 година, а от 1938 година се обитава в Куюмджиевата къща – монумент на културата от национално значение. Начело на институцията сега е доцент доктор Ангел Янков. Управлението му също се смята за сполучливо.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР