Община Пловдив няма как да осигури от собствените си приходи

...
Община Пловдив няма как да осигури от собствените си приходи
Коментари Харесай

Зико: Собственикът на Ботев може да дострои Колежа, няма откъде да вземем пари

Община Пловдив няма по какъв начин да обезпечи от личните си доходи средства за довършването на стадион „ Христо Ботев ”, това разгласи кметът Здравко Димитров. Той посочи като една от аргументите за  финансовата промяна от  17 млн. лв., която е пречиствателната станция.
Прочетете още

„ Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Те би трябвало да се достроят, само че Община Пловдив не може да издържи финансово, да ги направи. Имаме други обекти – детски градини, учебни заведения, булеварди… Не можем да попотим общината ”, сподели Зико.  Неговото вице Величко Родопски сподели и писмо от Министерството на спорта, подписано от Весела Лечева. То е мотив настояването на Община Пловдив за довършването на двата стадиона. Лечева е написала, че средства в този размер не са планувани в бюджета на министерството.

„ Заедно ще търсим финансиране с всички за двата стадиона. Днес ще имам и среща с почитателите ”, сподели Зико. Той сподели, че има догадка, при която притежателят на Ботев да дострои стадиона, като го вземе на концесия. Вече такива предварителни диалози са били и извършени.

Относно дали съжалява за решението за това да се направи ст.  „ Пловдив ” вместо двата стадиона, Зико съобщи, че тогава това е било волята на Бойко Борисов и почитателите.

Заради финансовата промяна под въпрос са и други огромни планове в Пловдив.  За Голямоконарско и  Рогошко шосе, както и ремонта на Хуманитарната гимназия няма заплаха. За формалния вход на Пловдив има обезпечени средства от страната, както и за част от  школото. В бюджета ще бъдат планувани и пари за Рогошко шосе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР