Община Пловдив най-после ще се захване с облагородяване, макар и

...
Община Пловдив най-после ще се захване с облагородяване, макар и
Коментари Харесай

Ремонтират алеите на Младежкия хълм, възстановяват поливната система до върха

Община Пловдив най-сетне ще се захване с облагородяване, въпреки и отчасти на един от знаците на града – Младежкият рид. От години обществената инфраструктура се разрушава, зелените площи понижават, а дърветата умират.

По време на сесията на Общинския съвет Георги Величков предложи 300 000 лв. в актуализацията на бюджета да отидат за хълма, само че предлагането му не бе признато. След съвещанието обаче кметът Здравко Димитров съобщи, че тепето има потребност от облагородяване.

„ Разговаряме с ВиК да подменим напълно поливната апаратура, като те ще извършат дейностите за към 100 хиляди лв.. Идеята е да се сложат водосъдържатели на мястото на басейна на върха, както и тръбите до долу”, съобщи Зико.

Кметът на регион „ Централен” Георги Стаменов сподели, че асфалтирането на двете съществени алеи в подножието – от пътя към върха до южната му част, както и тази около поляната ще костват към 300 000 лв..

„ Двете алеи са правени може би преди 40-50 години, настрана желаеме да създадем една алея от бул. „ Христо Ботев”, която да е с паважна настилка. Младежкият рид е една от емблемите на града, а настрана той се употребява на първо място от жителите на регионите „ Западен” и „ Южен”, както и тези от „ Централен”, изясни Стаменов. Той сподели, че през идната година може да се обърне и внимание на водните площи.

„ Покрай главните алеи има много водни площи, само че на процедура на тях може да се употребява единствено коритото. Те имат само кранове за пълнене, а за източването й се изпуска свободно водата. Това сега не е задоволително и заради това би трябвало да се създадат резервоари и помпи. На мястото на басейна пък може да се сложат водосъдържатели, а над тях да се направи площадка за наблюдаване”, сподели кметът на „ Централен”. Според него в бюджета на града всяка година би трябвало да се отделят средства, с които да се поддържат всички хълмове в Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР