Община Пловдив изпрати днес едномесечни предизвестия до превозвачите от градския

...
Община Пловдив изпрати днес едномесечни предизвестия до превозвачите от градския
Коментари Харесай

Община Пловдив прекратява договора с превозвачите

Община Пловдив изпрати през днешния ден едномесечни предупреждения до превозвачите от градския превоз за преустановяване на контракта от 2018 година.

Решението е подбудено от несъблюдение от страна на някои от компаниите на клаузите по контракта.

„ Продължава пропускането на курсове по някои от линиите и всеки ден получаваме тъжби от жителите. Едни превозвачи извършват разписанията съвсем на 100 %, при други няма смяна. При преустановяване на контракта от 2016-та година предупредихме, че ще продължим с ограниченията, до момента в който всички превозвачи не стартират да съблюдават разпоредбите “, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров и добави:

„ Заставаме на страната на жителите и продължаваме с дейности за възстановяване качеството на услугата в Пловдив “.

Също през днешния ден от общината бе изпратено искане до Областна администрация за налагане на краткотрайна мярка за възлагане на линиите, обект на контракта, а точно №№ 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222.

Припомняме, че преди месец поради неспособност да се оправи с неточните превозвачески компании оставка подаде отрасловият зам.-кмет Савина Петкова. Постът й краткотрайно се извършва от Ангел Славов, зам.-кмет по публичен ред и сигурност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР