Община Пловдив изготвя единна географска информационна система и база данни

...
Община Пловдив изготвя единна географска информационна система и база данни
Коментари Харесай

Кои наши градове стават умни и по какъв начин?

Община Пловдив изготвя единна географска осведомителна система и база данни за акомодация и изменение на климата, която ще бъде главен инструмент на Центъра за ръководство на бедствия. Това стана ясно на форума за електронно ръководство “Digital Plovdiv”, който се организира под теметата.

Дигитализацията и внедряването на новаторски технологии без значение дали става дума за частния или обществения бранш, заемат водещо място в актуалния свят и ще бъдат непроменяемо в дневния ред на бъдещето. Около тази теза се сплотиха участниците във форума " Digital Plovdiv ". Конференцията се организира в Международния панаир и събра представители на властта и бизнеса, които разискаха дигитализацията.

Събитието беше намерено от кмета Здравко Димитров. То се провежда от общината взаимно с Комисията за контролиране на известията и има за цел да подкрепи нововъведенията и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълнение сред обществения и частния потенциал.

Пловдив към този момент е направил няколко стъпки към дигитализацията. Приемът на възпитаници в първи клас и деца в детските градини може да се прави напълно по електронен път. От 2021 година градът е част от единния модел за заявяване на електронни услуги посредством системите, обезпечени на национално равнище. Градският превоз е оборудван с нови системи за заплащане, сходни на тези в доста европейски градове, а скоро ще бъде закупена техника за интерактивно показване на експонатите в 7 културни институции.
Според участниците във форума, би трябвало да бъде направена сериозна промяна и цифровизация на строителния бранш.

За дигитализацията на градовете ще се търси финансиране на национално и европейско равнище.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР