Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион

...
Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион
Коментари Харесай

Община Пловдив даде разрешително за строежа на стадион Локо...

Община Пловдив издаде позволение за градеж за доизграждането на стадион " Локомотив ". Това заяви кметът Здравко Димитров след работна среща със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев. След като изтече и 14-дневният период за обжалване, компанията реализатор " Рудин " ООД може да стартира подготвителни действия по реализирането на първия стадий - създаване на естрада " Бесика ".

В края на месец април в Община Пловдив беше показан самият план, с което се пресъздава по какъв начин ще наподобява стадионът и трибуните.

През февруари 2020 година държавното управление на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лв. за доизграждането на стадиона до парк " Лаута ". Финансирането беше утвърдено от Общинския съвет на Пловдив и след извършен конкурс бе определен реализатор.
Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни почитатели. За четирите трибуни към този момент са направени цялостни идейни планове, като за „ Бесика “ е квалифициран и импортиран в общината механически план. Те ще са с наклонени колони, според нормите за планиране на спортни здания и съгласно условията на УЕФА.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР