Община Пловдив информира заинтересованите граждани, че на официалната страница на

...
Община Пловдив информира заинтересованите граждани, че на официалната страница на
Коментари Харесай

Общината публикува за обсъждане проект за програма Да съхраним заедно Старинен Пловдив

Община Пловдив осведоми заинтригуваните жители, че на формалната страница на институцията в раздел " Проекти на нормативни актове “ на 12.01.2022 година е качена Програма " Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “ за финансиране на начинания по консервацията и реставрацията на фасади и художествени детайли на здания, находящи се на територията на АИР " Старинен Пловдив “.  

Съгласно член 26, алинея 3 и алинея 4 от Закона за нормативните актове, в законоустановения период от 30 дни, Община Пловдив, посредством актуалното издание за социална консултация, дава опция на заинтригуваните лица да създадат своите оферти и мнения по плана на Програма " Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “. Това може да стане на e-mail адрес: [email protected] или в деловодството на Община Пловдив, пл. " Стефан Стамболов “ № 1.

При постъпване, в границите на законовия 30-дневен период за публични съвещания, на мненията по плана на Програмата, същите ще бъдат оповестени от вносителя – кмет на Пловдив преди приемането на акта от Общински съвет – Пловдив.

Целта за приемането на актуалната Програма е да бъдат въведени ясни правила и ред за метода и изискванията за финансиране на планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на здания на територията на Архитектурно-исторически резерват " Старинен Пловдив “, при съблюдаване на точни процедури.

С приемането на програмата ще се бъде допустимо реализиране на по-ефективна, устойчива и отворена към жителите политика при запазване на недвижимото културно завещание, образната и материалната достоверност на Старинния град, в синхрон с българското и европейското законодателство. Въвеждането на ясни правила и ред за метода и изискванията за финансиране на планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на здания на територията на Архитектурно-исторически резерват " Старинен Пловдив “ и спазването на точни процедури ще обезпечи оптималната бистрота и гласност при вземането на решения, касаещи жителите на Пловдив.

Като заинтригувани групи могат да бъдат избрани всички жители на Пловдив. С приемането на Програмата ще бъде подтиквана интензивността на всички жители и юридически лица, притежатели на парцели на територията на АИР " Старинен Пловдив “, за запазване на недвижимото културно завещание. 

Идеята на програмата е да се сътвори сполучлив образец, който да може да бъде мултиплициран на идващ стадий посредством разширение териториалния обсег и увеличение на типовете подкрепяни действия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР