Община Пловдив има голям шанс да получи пари не само

...
Община Пловдив има голям шанс да получи пари не само
Коментари Харесай

Пловдив с шанс да вземе 15 млн. лева и за Рогошко шосе от МРРБ, чака новия списък

Община Пловдив има огромен късмет да получи пари освен за реконструкцията на Голямоконарско шосе, само че и за тази на Рогошко шосе, научи TrafficNews. С последния си акт постоянното държавно управление включи входа на Пловдив от Автомагистрала „ Тракия ” в листата с планове, които ще получат финансиране от бюджета на Министерство на регионалното развитие. В него бяха заложени 18 млн. лв. – по 9 млн. лв. за 2022 и 2023 година.
Прочетете още

Служебното държавно управление и Сдружението на общините обаче се схванаха да се направи нов лист с друга методика, която да разпредели по-справедливо средствата, а и те да могат да се усвояват незабавно. Едно от условията е съответният обект да има строително позволение. Поради това редица планове от последния лист ще отпаднат, а това ще освободи финансов запас за други планове. Очаква се тази седмица от Министерство на регионалното развитие да разгласяват новите планове.

Преди дни от Община Пловдив са удостоверили листата с планове към Министерство на регионалното развитие, които има строително позволение. В него са четири плана, като единият от тях е почнал – реконструкцията на Кукленско шосе за 6 млн. лв..

Другите два плана са Голямоконарско шосе и Рогошко шосе, надлежно по 18 млн. лв. и 15 млн. лв.. Почти несъмнено и двете реконструкции ще бъдат включени.

Последният обект е за 70 млн. лв. и на процедура без държавно финансиране, той не може да се осъществя. Става въпрос за новата пътна връзка сред регион „ Южен ” и „ Тракия ”, чийто индикативен  бюджет е 70 млн. лв.. Тя е за продължението на бул. „ Ал. Стамболийски ” над жп линиите и връзката й с бул. „ Цар Симеон ”. Есткадата има план и строително позволение, като включва и детелина над жп линиите. Едва ли обаче този план ще получи пари от страната поради огромната му стойност.

Община Пловдив към този момент пусна двете публични поръчки за реконструкциите на двете входно-изходни артерии. Офертите на компаниите ще бъдат отворени на 3 октомври, а до края на годината се чака да има реализатори по тях.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР