Община Пловдив има 109 565 000 лева кредити към финансови

...
Община Пловдив има 109 565 000 лева кредити към финансови
Коментари Харесай

Пари има: Община Пловдив със 110 млн. лева взет кредит, 63 от тях неусвоени

Община Пловдив има 109 565 000 лв. заеми към финансови институции към днешна дата. От тази сума близо 63 милиона към момента не са усвоени. Това заяви заместник-кметът по финанси Величко Родопски по време на публичното разискване за вдишване на нов дълготраен общински заем, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Финансовото положение на община Пловдив е положително. Ние сме общината с най-малка задлъжнялост в страната, от огромните общини " - изясни Родопски. 

Новият заем от Фонда за стабилно градско развиване е в размер на 9.5 милиона лв.. Това е утвърдената в съглашението сред община Пловдив и фонда сума, планувана за пробива при Водната палата. Има подписан контракт за заем от Фонда за стабилно градско развиване, който е несбъднат. По закон средствата не може механично да се пренасочат за осъществяване на други обекти и е належащо още веднъж да се направи публично разискване, изясни основният секретар на общината Ангелина Топчиева. 

Параметрите по новия заем са както по настоящия - 0.33% рента плюс референтен лихвен %, 0.45% такса, 20 години период на погасяване. Реално това са нови обекти, посочи заместник-кметът Родопски. 

Новият заем ще се употребява за реорганизация на Дондуковата градина. За осъществяването на този план ще са нужни 4.5 милиона лв., от които 3.8 млн. - от дълготрайния дълг, а останалите 700 000 лева - лични средства или от държавния бюджет. Модернизацията и реконструкцията на зоокът ще струва 5.7 млн., обезпечени от дълготрайния общински дълг. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР