Община Пловдив и програма „Наследство“ финансират събития, които се провеждат

...
Община Пловдив и програма „Наследство“ финансират събития, които се провеждат
Коментари Харесай

Две безсънни нощи очакват пловдивчани, Армин ван Бюрен миксира до 3:00 часа

Община Пловдив и стратегия „ Наследство “ финансират събития, които се организират в несъгласие със законите и НАРЕДБА на Общински съвет Пловдив за обезпечаване на публичния ред, написа общинският консултант Румяна Толова в профила си във Фесйбук.

В страницата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC е обявено, че фестивалът ще се организира на 15 и 16 юли, Гребна база: SKEPTA x SOLAR Plovdiv ARMIN VAN BUUREN x SOLAR Plovdiv в часовете от 21.30 до 03:00 след среднощ.

„ Преди малко организирах телефонен диалог със заместник-кмета по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев, който ме увери, че разрешителното, издадено за осъществяване на събитието е до 23:00 часа, а контролът по осъществяване на това позволение е на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, а не на Община Пловдив. Интересно по какъв начин събитие, което би трябвало да стартира след 00:00 часа ще завърши в 23:00, само че следва да забележим този феномен”, написа тя.

Изпълнителният шеф на Фондация „ Пловдив 2019” Кирил Велчев съобщи, че разрешенията за провеждането на подобен вид събития се вършат от уредниците.

„ В договорите ни е ясно записано, че уредникът на събитието би трябвало да си изкара позволение за него, както и да дава отговор на наредбите за публичния ред на Общината. Не знам дали оттова са получили позволение за удължено време на събитието, само че в случай че са в прорез с наредбите, те подлежат на санкциите”, съобщи Велчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР